in the technical area, there are boosters for the water pipes and ventilation tubes of the building

INSTALLATIETECHNIEK

INSTALLATIETECHNIEK

Een gebouw kent veel verschillende soorten installaties. De meest bekende varianten zijn verwarmings-, verlichtings- en ventilatieinstallaties. Daarnaast kunnen ook brandveiligheidssystemen, beveiligingsinstallaties en domotica deel uitmaken van het totale installatiepakket in uw gebouw.

Naast uw persoonlijke wensen en voorkeuren, heeft ook de wet- en regelgeving serieuze gevolgen voor het installatieconcept van uw nieuwbouw-, renovatie- of transformatieproject. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen rondom verduurzaming, nul-op-de-meter, energieleverende gebouwen en gasloos bouwen. Dit geldt overigens niet alleen voor woningbouw, maar ook voor de utiliteitsbouw. Een voorbeeld hiervan is de aankomende Label-C verplichting voor kantoren in 2023. De duurzaamheiddoelstellingen van de overheid zorgen ervoor dat de energieprestatie-eisen aan uw vastgoed de komende jaren steeds verder worden aangescherpt. Sorteer daarom nu alvast voor op deze strenger wordende eisen. Daarmee voorkomt u dat u als gevolg van veranderende wet- en regelgeving gemaakte investeringen binnen de afschrijvingstermijn weer moet vervangen.

Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden en kansen voor het optimale installatieconcept voor uw project. Een installatieconcept dat voldoet aan uw eisen en wensen, maar ook laag is qua energieverbruik. Samen met de afdelingen Bouwfysica en Bouwkunde maken wij alle mogelijkheden inzichtelijk en onderbouwen elk scenario aan de hand van techniek, kosten, comfort en regelgeving. Welke keuze u vervolgens ook maakt, u weet altijd precies waar u aan toe bent.

ONZE PROJECTEN